Стояв на захисті України від початку повномасштабної війни. Згадаймо Романа Лепіша

Роман Лепіш - захисник України
Роман Лепіш - захисник України

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Сьогодні згадаємо Романа Лепіша.

5 вересня 2024 року, виконуючи завдання з захисту суверенітету та незалежності України на Донеччині загинув військовослужбовець зі Львова Роман Лепіш. Про це повідомила Львівська міська рада.

Роман Лепіш народився 24 листопада 1983 року у Львові. Навчався у школі №63 ліцеї №70.

Здобув вищу освіту у Львівському національному університеті природокористування за спеціальністю "плодоовочівництво". Протягом останнього часу працював комірником на місцевому підприємстві. Вільний час проводив, захоплюючись грибництвом і насолоджуючись відпочинком на природі.

З початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист держави від російських загарбників.

Роман Лепіш виконував завдання з захисту суверенітету та незалежності України на Донеччині у лавах 100-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління "Захід" Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

5 вересня 2024 року захисник України Роман Лепіш загинув.

Чин похорону відбувся 12 вересня 2024 року у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, потім на площі Ринок відбулася загальноміська церемонія прощання. Романа Лепіша поховали на Личаківському кладовищі у Львові.

У Романа Лепіша залишилися батьки, дружина, син та двоє братів.

Головне командування збройних сил долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо пам'ять всіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також