Стоїмо на порозі Третьої світової війни

В виданні The Hill економіст Марк Тот і полковник у відставці Джонатан Світ поділилися своїми думками щодо глобальної ситуації. Вони вказують на те, що президент Джо Байден запізнився з розумінням природи Третьої світової війни. В цей час Китай проводить військові навчання біля Тайваню, Росія воює проти України, а Вашингтон займається своїми справами.

Зараз, після восьми місяців, Вашингтон все ще не розуміє ситуацію, в якій знаходимося. Спочатку йшлося про ідеологічний конфлікт між Росією та Китаєм, які хочуть контролювати світ. З іншого боку, США та західні країни прагнуть зміцнити ліберальну демократію і міжнародний порядок.

Атака, яка сталася 7 жовтня в Ізраїлі, була чимось унікальним і тривожним. Проте, Вашингтон не дуже реагує на цю реальність.

Байден висловив підтримку Ізраїлю, проте зосередився на слові "захищати". Важливо мати виграшну стратегію, а не лише участвувати в обороні. Демократам та республіканцям потрібно забути про свої політичні партії та працювати разом, щоб забезпечити національну безпеку України, Ізраїлю та інших країнах.

Ситуація на Близькому Сході стає дедалі небезпечнішою. Іран наближається до володіння ядерною зброєю, а країни, які мають суперечки з Ізраїлем, можуть почати війну. Ідеальний політичний шторм може спричинити глобальну війну на Близькому Сході. Вашингтон має бути готовим до цього і реагувати відповідно.

Важливо пам'ятати, що просто "захищатися" не є достатнім. Ми повинні мати стратегію перемоги, інакше ми продовжимо бути пасивними учасниками, які чекають наступного нападу. Потрібно вирішити, хто є загрозою, і діяти відповідно до цього.

Ми повинні зосередитися на тому, що всі ці конфлікти на Близькому Сході і в інших регіонах світу є частиною однієї великої глобальної війни проти Заходу. Тому важливо, щоб Вашингтон інтегрувався в цю військову основу, як зробили Москва, Пекін і Тегеран. Ми повинні бути готові до будь-яких нападів і захищати свою національну безпеку.

Час вичерпується, але Вашингтон все ще не приділяє достатньо уваги своїм національним інтересам. Росія, Китай, Іран і Північна Корея дивляться на нас, і ми повинні бути готові до будь-яких сценаріїв. Пора припинити пасивну гру і почати діяти.

Переклад Gazeta.ua