Столтенберг уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter

Генеральний секретар НАТО полетів на винищувачі Eurofighter

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вперше виконав політ на винищувачі Eurofighter під час свого візиту до Німеччини. Про це повідомила пресслужба НАТО.

Політ відбувся на авіабазі Лааге, де розташоване німецьке авіаційне крило. Столтенберг назвав цей досвід чудовим і підкреслив важливість авіабази для НАТО.

Під час прес-конференції Столтенберг висловив подяку Німеччині за її вирішальну роль у підтримці України як найбільшого військового донора в Європі.

НАТО не розгортатиме ядерну зброю

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не планує розгортати ядерну зброю в інших країнах. Цю заяву він зробив після заяви польського президента про готовність Польщі розмістити американську ядерну зброю.

Україна відчуває нестачу в артилерійських снарядах

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна відчуває нестачу в артилерійських снарядах і системах протиповітряної оборони. Це призвело до того, що українські військові не зможуть відбити атаки РФ на міста. За словами Столтенберга, члени НАТО намагаються допомогти Україні в цьому питанні.

Україна отримає допомогу від США

Президент США Джо Байден підписав закон, який передбачає додаткову фінансову допомогу Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів. За словами Байдена, це допоможе зробити світ безпечнішим і захистити суверенність України.

В додаток до цього, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що інші країни-члени Альянсу також намагаються допомогти Україні в питанні систем протиповітряної оборони.