Сторінка Вуса в X стала недоступною після звернення до Трампу: тіньовий бан від Маска?

Сторінка Вуса в X стала недоступною
Сторінка Вуса в X стала недоступною

На пошуковиковій системі X сторінка чемпіона світу з боксу Олександра Усика була прихована після того, як він звернувся до Дональда Трампа про звільнення українських військовополонених.

За повідомленням, користувачі не можуть знайти акаунт боксера через пошуковий запит у соцмережі. Це стосується як іноземних, так і українських облікових записів.

Олександр Усик звернувся до колишнього президента США Дональда Трампа через подкастера Джо Рогана з проханням допомогти у звільненні захисників Азовсталі та інших українських військовополонених з російського полону.

"Дорогий Джо Роган, не міг би ти звернутися до Дональда Трампа, коли він з'явиться у твоєму подкасті: якщо пан президент настільки впевнений у своєму впливі на Путіна, чи міг би він негайно допомогти звільнити захисників Азовсталі й усіх українців з російського полону? Час має важливе значення", – написав Усик у своєму дописі.

Теневий бан (shadow ban) – це практика обмеження видимості публікацій користувача в соціальній мережі без його явного блокування та повідомлення про це. При теневому бані користувач може продовжувати публікувати контент, але його дописи стають менш помітними або взагалі невидимими для інших. Власника X Ілона Маска неодноразово звинувачували у використанні теневих банів за політичними мотивами.

Читайте також