Стосується також українців: Туреччина вводить нове правило для в'їзду до країни

Перевірка документів на границі
Перевірка документів на границі

Туреччина прийматиме відбитки пальців при в'їзді в країну

Згідно з повідомленням газети Sabah, МВС Туреччини планує реалізувати проект зі зняття відбитків пальців при в'їзді в країну. Голова місцевого МВС Алі Єрлікая повідомив про це. Крім того, деяким громадянам будуть чіпувати посвідчення особи.

“Міністр внутрішніх справ Єрлікая оголосив про важливий проект на майбутнє, згідно з яким відбитки пальців будуть зніматися при в'їзді до Туреччини, подібно до США та Великої Британії”, - додали автори статті.

Особи зі статусом тимчасового захисту матимуть посвідчення, чіповані

Одним із нововведень є чіпування посвідчень осіб, які отримають статус тимчасового захисту, зокрема сирійців. Міністр внутрішніх справ Алі Єрлікая заявив, що відповідні органи почали друкувати посвідчення і завдяки унікальній системі чіпування їх неможливо підробити.

Туреччина може заблокувати доступ до Telegram через канали незаконної діяльності

Турецька влада розглядає можливість блокування доступу до месенджера Telegram через канали, які продають наркотики і пропагують азартні ігри. Управління інформаційних технологій та комунікацій виявило в месенджері канали, якими “вільно продавалися наркотики, рекламувалась проституція, азартні ігри та відео про педофілію”.

Регулятор вислав більше 1000 повідомлень до штаб-квартири Telegram з вимогою закрити ці канали, але не отримав відповіді.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 124 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)