Страхітлива катастрофа: у США на хімічному заводі трапилась масштабна пожежа

Пожежа на хімічному заводі в США
Пожежа на хімічному заводі в США

Хімічний завод в штаті Джорджія евакуювали через пожежу

У неділю вранці на хімічному заводі BioLab в Коніерсі, штат Джорджія, спалахнула пожежа, що спричинила евакуацію, включно з місцевою лікарнею, а також закриття доріг у сусідньому районі. Про це повідомляє CNN.

Журналісти зазначають, що інцидент стався через поломку системи спринклерів, яка викликала реакцію між водою і хімічними речовинами. Це спричинило утворення хмари, і вогонь розповсюдився. Спершу пожежникам вдалося взяти вогонь під контроль, але він спалахнув знову через кілька годин.

Мешканці району між дорогою Сігман і автострадою Interstate 20 були наказані евакуюватися, а дороги перекрили. Людям, які живуть на північ від дороги Сігман, порадили залишатися вдома і не відкривати вікна. Для допомоги були залучені Департамент громадської безпеки Джорджії та Патруль штату.

Голова округу Рокдейл Оз Несбіт підтвердив, що всі можливі ресурси були залучені до боротьби з пожежею. Крім житлових будинків та бізнесів, евакуйовано місцеву лікарню. Фахівці з охорони довкілля перевіряють якість повітря на наявність токсинів.

Нагадуємо, раніше в Барнаулі спалахнула пожежа в адміністративній будівлі меблевого комбінату.

До слова, у Києві в одному з районів сталося падіння уламків дронів, після чого спалахнула пожежа. І ще у Харкові також були вибухи, які спричинили пожежу та пошкодження будинків.

Читайте також