Страхова компанія «ПРОВІДНА» з початку війни отримала понад 100 тисяч звернень

Більшість звернень стосувалася питань організації медичної допомоги.

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, страхова компанія «ПРОВІДНА» отримала вже більше 100 тисяч звернень від українців, які мають різні страхові поліси, причому ця цифра стрімко збільшується з кожним днем.

В СК «ПРОВІДНА» розповіли, що найчастіше застраховані українці звертаються з питань організації медичної допомоги і це стосуєтьсявсієї території України, в тому числі і тих регіонів, які тимчасово опинились під окупацією. Цілком логічним є той факт, що вимушена міграція українців призвела до того, що більшість звернень застрахованих осіб приходить з західних та центральних областей. Якщо порівняти кількість звернень із цих областей із минулим роком, то зараз статистика показує, збільшення цього показника на 45-50%.

Що ж стосується загальної кількості звернень, то згідно з таким самим періодом минулого року ця цифра стала нижчою на 35%. Дані страхової компанії «ПРОВІДНА» кажуть про те, що близько 20% зі всіх зафіксованих звернень — це звернення від корпоративних клієнтів.

У більшості випадків застраховані особи для комунікації вибирають телефон. Тим не менш, страхова компанія «ПРОВІДНА» дає можливість використовувати для цього й діджитал-канали. Наразі в компанії покращують свій мобільний застосунок та розширюють сервіс телемедичних консультацій.

Більше 175 мільйонів гривень страхова компанія «ПРОВІДНА» виплатила з початку року

За 2022 рік страхова компанія «ПРОВІДНА» виплатила вже більш ніж 175 мільйонів гривень відшкодувань за страховими полісами, і з кожним днем ця цифра зростає.

Виплати при цьому відбуваються при самих різних випадках, наприклад, вже після початку великої війни до страхової компанії «ПРОВІДНА» звернулась клієнтка, яка зламала руку, перебуваючи при цьому на території США. Вся необхідна медична допомога (в тому числі і оперативне втручання) була надана їй максимально швидко. Сума виплат за цим страховим випадком сягнула 244 тисяч гривень. Інший випадок — для клієнтки, котра оформила поліс ДМС, було покрито понад 134 тисячі гривень на лікування онкології, а приблизно 150 тисяч гривень склала сумавиплат на лікування застрахованої особи, яка потрапила в аварію, і наразі перебуває в одній із київських травматологій.

Загальна сума виплат страхової компанії «ПРОВІДНА» від початку повномасштабної війни за послугою добровільного медичного страхування склала понад 150 мільйонів гривень, за договорами туристичного страхування — понад 2 мільйони гривень, КАСКО — 11 мільйонів гривень, «автоцивілки» — понад 12 мільйонів гривень та за договорами страхування майна юридичних та фізичних осіб — 300 тисяч гривень. Крім цього, з початку року, страхова компанія«ПРОВІДНА» спрямувала майже 110 мільйонів гривень медичним закладам, що надають послуги згідно з договорами медичного страхування.