Страховий поліс на польську візу будуть приймати лише від 5 компаній

Наприкінці листопада традиційно на сайті Міністерства закордонних справ Польщі оновлюють список страхових компаній, де потрібно оформлювати страховий поліс, щоб відкрити польську національну візу.

Минулого року такий список теж був оновлений і з 38 компаній скорочений до 10.

Цього року теж відбулися скорочення – з 10 компаній офіційно було схвалено лише 5.

Про те, що список буде мінятися було відомо заздалегідь, адже на сайті польського уряду вже давно містилася інформація, що страхові компанії можуть подавати свої пропозиції та дані.

Однак для багатьох ця новина стала несподіванкою. 

Проте в ньому залишилися:

  1. Страхова компанія „ЕКТА”
  2. ПрАТ СК „ПЗУ Україна”/ PAT SK PZU Ukraina
  3. ТДВ СК „Гардіан”
  4. ПрАТ СК „Універсальна”/PAT SK „Universalna”
  5. АТ СК АРКС/ AT SK „ARKS”ПрАТ СК „Євроінс Україна”/PAT SK „Evroins Ukraina”.

Відтепер, якщо ви готуєте документи для відкриття польської візи  - вам необхідно мати страховий поліс саме однієї з цих компаній.

Знайти роботу за кордоном ви можете на сайті - layboard.com

Примітно, що на сайті візових центрів мережі vfsglobal немає ніякої інформації щодо цих змін. Так само за ситуацію не знають і працівники візового центру, до яких ми додзвонилися на гарячу лінію.

Скоріше всього вони візьмуть це до уваги, проте необхідний певний час. І основне – аби це  не нашкодило українцям, які саме очікують своєї подачі. Адже зараз більшість візових центрів знаходяться в червоній зоні і відправка документів здійснюється Новою поштою.

Проте, згадуючи минулорічну ситуацію зі страховими полісами, при виникненні проблеми працівники візового центру зможуть зателефонувати клієнту і попередити (наприклад, що потрібно перевиготовити поліс від однієї з п’яти компаній) або консульства просто пропустять цей момент, так як на нього не відреагувати працівники візового і з розумінням підійдуть до цього перехідного періоду.

Також хочемо зазначити, що від 18.11 поштовим відправленням також мають подаватися документи у візові центри в Вінниці та Чернівцях, так як міста опинилися в червоній зоні.