Страйки паралізували роботу аеропортів у Німеччині

Страйк у німецьких аеропортах

1 лютого у 11 аеропортах Німеччини почався попереджувальний страйк працівників авіаційної галузі. Про це повідомила профспілка Ver.di.

Страйк триватиме до опівночі в аеропортах Берліна-Бранденбурга, Бремена, Гамбурга, Ганновера, Дрездена, Ерфурта, Дюссельдорфа, Кельна-Бонна, Лейпцига, Франкфурта-на-Майні та Штутгарта. У цих аеропортах було припинено роботу сектору авіаційної безпеки.

Профспілка веде переговори з Федеральною асоціацією компаній з авіаційної безпеки від імені працівників авіації. Вони вимагають підвищення зарплати та надбавок для понад 25 тисяч працівників аеропортів.

За даними асоціації аеропортів ADV, понад 1100 рейсів можуть бути скасовані або затримані через страйк. Це стане проблемою для майже 200 тисяч пасажирів.

Страйк у Фінляндії проти урядових реформ

Фінські профспілки розпочали масштабний страйк проти реформ, запропонованих урядом. У червні опублікована програма уряду містить реформи ринку праці, які викликали протести.

Профспілки виступають проти пенсійної реформи, виплат за лікарняним листом, безробіття, страхових внесків і звільнень. Низка інших реформ також викликає обурення серед працівників.