Студент з Фінляндії купив приватний острів дешевше, ніж ціна нового автомобіля

Студент з Фінляндії на остріву
Студент з Фінляндії на остріву

Студент коледжу з Фінляндії Олівер Рассел втілив свою дитячу мрію, купивши приватний острів за 30 500 доларів. Острів розташований за три години їзди від Гельсінкі і має площу 2,5 акри. Про це повідомляє Bussines Insider.

«Більшість людей говорили: «Що ви робите? Навіщо ви це робите? Це здається якимось божевіллям» . Але я відчуваю, що мені пощастило. Для свого віку я перебуваю в дуже хорошому становищі, і мені захотілося спробувати зробити щось ризиковане», – пояснив Рассел.

Рассел продав свою квартиру в Колорадо за 80 000 доларів, щоб мати кошти на придбання острова.

Рассел планує збудувати на острові затишний будинок та фінську сауну разом зі своєю дівчиною Хеленою Томашевською. Наразі на острові вони встановили палатку, де проводять літо, і мають намір почати будівництво сауни використовуючи деревину з острова наступного літа.

У липні пара облаштувала на острові тимчасовий житловий приміщення у формі дзвону, яке використовують як спальню, їдальню та гардероб. Вони доставляють необхідні речі на острів невеликим човном. Далі планується будівництво плавучого дока, щоб проводити більше часу на острові та перевозити великі предмети.

Уже зимою закохані планують заготовити деревину для будівництва сауни, яке розпочнеться наступного літа. Сауна буде розташована біля берега, щоб вони могли охолодитися в озері після парної.

Рассел зауважив, що завдяки змінам у фінському законодавстві, будівництво буде спрощено для будівель розміром до 30 квадратних метрів.

Після завершення будівництва сауни, пара збирається звести сільський будинок з усіма сучасними зручностями, включаючи водопровід та електричну систему на сонячних батареях.

За даними звіту Європейської туристичної комісії за другий квартал 2024 року, туристи витратили рекордні 800 мільярдів євро на подорожі по Європі, що на 37% більше порівняно з періодом до пандемії. Кількість іноземних гостей також зросла на 6% порівняно з 2019 роком, встановивши новий рекорд.

Читайте також