Субсидії по-новому: кому треба поквапитися з оформленням до 30 листопада

Список документів для отримання субсидій
Список документів для отримання субсидій

Українці можуть отримати грошову допомогу від держави у вигляді субсидій на оплату комунальних послуг. Про це повідомила директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

Згідно з її словами, якщо субсидія вже призначена з 1 травня 2024 року, то в листопаді її розмір буде автоматично перерахований з урахуванням початку опалювального сезону, без необхідності звертатися до органів Пенсійного фонду.

Ті, хто планує отримати субсидію вперше, можуть подати необхідні документи особисто до органів Пенсійного фонду, ЦНАПу, органу місцевого самоврядування, поштою або онлайн. Обов'язковими документами є заява та декларація.

Для внутрішньо переміщених осіб може знадобитися довідка ВПО, для орендарів житла - договір оренди, а для непрацюючих або тих, хто проживає не за місцем реєстрації - акт обстеження матеріально-побутових умов.

Документи для отримання субсидії з початку опалювального сезону потрібно подати до 30 листопада. Наявність заборгованості за комунальні послуги не є перешкодою, якщо борг не перевищує 680 грн або укладено договір реструктуризації.

Механізм призначення субсидій є максимально автоматизованим та спрощеним, щоб кожен українець міг отримати необхідну допомогу від держави на оплату комунальних послуг в умовах зростання тарифів.

Читайте також