Суд конфіскував майно колишнього кримського митрополита Лазаря

Вищий антикорупційний суд стягнув майно Лазаря на користь держави

Міністерство юстиції перемогло у позові проти Ростислава Швеця (митрополита Лазаря) і отримало право стягнути майно на користь держави, повідомило пресслужба Мін'юсту.

«Рішенням Вищий антикорупційний суд від 09 квітня 2024 року задоволено позовну заяву Міністерства юстиції України до Швеця Ростислава Пилиповича про застосування санкції передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ «Про санкції». ВАКС застосував до Швеця санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 законом України «Про санкції» та стягнув у дохід держави активи, які належать Швецю Р.П., а саме: квартиру у м. Сімферополі та чотири транспортні засоби», – йдеться у повідомленні.

Раніше митрополит Лазар (Ростислав Швець) був проросійським священнослужителем з України, колаборантом та сепаратистом. З 1992 по 2014 рік він був митрополитом Сімферопольським і Кримським УПЦ Московського патріархату. Підчас російського вторгнення в Україну він підтримав окупантів і втік до Росії.

Митрополит Лазар пропагував російську ідеологію серед прихожан і сприяв морально-психологічному стану військовослужбовців РФ та незаконних збройних формувань, які агресивно діють проти України.

Також читайте: Митрополит Онуфрій відповів Кирилу на заклик вбивати українців (відео)

У січні 2023 року Україна призупинила громадянство Швеця за його підтримку агресії проти країни.

Згідно з інформацією Мін'юсту, з 2014 року митрополит Лазар активно підтримував збройну агресію РФ проти України, сприяючи окупації її територій та матеріально-технічному забезпеченню воєнних дій.