Суд на Хмельниччині ухвалив перші рішення щодо мобілізації засуджених

Суд на Хмельниччині ухвалив перші рішення щодо мобілізації засуджених

Хмельницький суд ухвалив рішення про мобілізацію ув'язнених до ЗСУ

Хмельницький міськрайонний суд вирішив мобілізувати двох ув'язнених до Збройних Сил України, повідомляє пресслужба суду.

У вівторок, 21 травня, суд розглянув подання Державної пенітенціарної служби про умовно-дострокове звільнення засуджених для проходження військової служби та встановлення адміністративного нагляду над ними.

Надійшло два подання з ДУ "Хмельницький слідчий ізолятор". Вони розглядалися відкритому дистанційному судовому засіданні в режимі відео конференції. Обоє засуджених виявили бажання проходити військову службу за контрактом, що відповідає вимогам, визначеним законом "Про військовий обов'язок і військову службу"

Із заявниками були чоловіки 1981-го та 2000-го років народження, які були засуджені за крадіжки. Відзначається, що кожен з них придатний до військової служби, пройшов відбір і має достатній рівень фізичної підготовки.

Суд вимагає ДУ "Хмельницький слідчий ізолятор" умовно-достроково звільнити чоловіків для проходження військової служби не пізніше, ніж через 24 години після набрання ухвал законної сили. Засуджених також передадуть до підрозділів Національної гвардії України для укладення контракту та проходження військової служби. Крім того, їм буде встановлений адміністративний нагляд на один рік, контроль за яким буде здійснювати командири військових частин.

Зазначимо, що засуджені, які будуть мобілізовані до армії, служитимуть у спеціальних підрозділах. Рішення про мобілізацію залежить від рішення суду про умовно-дострокове звільнення ув'язненого.

Читайте також: