Суд оштрафував Трампа на $9 тис. за пости в соцмережах: деталі справи

Суддя Нью-Йорка засудив Трампа за порушення заборони публікацій у соцмережах

Суддя Хуан Мерчан засудив колишнього президента США Дональда Трампа за порушення заборони на публікацію у соцмережах інформації про суд над ним. Трамп повинен сплатити $9 тис. штрафу, повідомляє NBC News.

Мерчан: "Якщо це буде необхідно та доречно за даних обставин, він призначить колишньому президенту покарання у вигляді позбавлення волі".

Суддя також визнав Трампа винним у дев'яти порушеннях наказу про нерозголошення і наклав на нього штрафи у розмірі $1 тис. за кожне порушення.

Мерчан зазначив, що штрафи є незначними в порівнянні зі статками Трампа, тому вони не зупинять колишнього президента. Проте, суддя заявив, що може призначити покарання у вигляді позбавлення волі.

Трамп звинувачується у спробі підкупу порноакторки

У Нью-Йорку розпочався кримінальний процес проти Дональда Трампа за звинуваченням у спробі підкупу порноакторки Стормі Деніелс. За це злочин загрожує до чотирьох років в'язниці.

Трамп намагався підкупити Деніелс через свого адвоката Майкла Коена, щоб запобігти оприлюдненню їхніх сексуальних стосунків за $130 тис. Він заперечує ці звинувачення.

Суд відхилив запит Трампа про заставу

Верховний суд Нью-Йорка відхилив запит Дональда Трампа про заставу на суму $175 млн у справі про цивільне шахрайство. Суд відмовив, оскільки Трамп не представив поточний фінансовий звіт.

Джерела:

  • Трамп розповів вигадану історію про Зеленського
  • Адвокат експрезидента заявив, що Трамп може отримувати гроші від Росії