Суд покарав чоловіка, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

Українець замість служби в ЗСУ звернувся до ДБР з скаргою

Українець із Львівської області, який отримав повідомлення про призов у військову частину, замість того, щоб прийняти військову службу, пішов до Державного бюро розслідування (ДБР) зі скаргою на насильство та тиск з боку працівників Територіального центру комплектування (ТЦК та СП). Суд визнав чоловіка винним у військовому ухиленні.

За словами чоловіка, до нього на роботу прийшли працівники ТЦК, які здійснили викрадення. Після цього він пройшов військово-лікарську комісію, яка підтвердила його придатність до служби. Також йому вручили документи та, його словами, застосували погрози та залякування. Чоловік намагався відкрити справу проти працівників ТЦК в ДБР, але це не вдалося. У суді він почав звинувачувати суддів у боязні перед ТЦК.

Суд визнав чоловіка провинним у військовому ухиленні і засудив до трьох років позбавлення волі, але замінив ув'язнення на рік іспитового терміну.

Крім цього, на Полтавщині батька семеро неповнолітніх дітей засудили до двох років іспитового терміну за військове ухилення. Чоловік пояснив, що не був записаний як батько дітей, оскільки не реєстрував шлюб, що мало вплив на соціальні виплати на дітей.

Також, на Сумщині представник релігійної організації "Свідки Єгови" отримав три роки позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу.

Джерела: Главком.ua

Ці люди просяться на фронт. Чому їх не пускають?

Хитра схема: іногородні чоловіки за лічені дні ставали непридатними до війська