Суд РФ виніс вирок телеведучій Мосійчук у справі про «приниження гідності росіян»

Суд РФ виніс вирок Мосійчук у справі про приниження гідності
Суд РФ виніс вирок Мосійчук у справі про приниження гідності

У Москві Басманний суд засудив українську телеведучу Наталю Мосейчук до п'яти років колонії за розпалювання ненависті та приниження групи осіб за ознаками статі й національності. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Обвинувачення проти Мосейчук ґрунтуються на свідченнях свідків, які переглянули відео, на якому телеведуча негативно висловилася про росіян. Суд вважає, що своїми словами вона "принижувала гідність росіян".

Кримінальну справу проти Мосейчук розпочали через її виступ у березні 2022 року, в якому вона зробила висловлювання, яке "зневажало росіян і обґрунтовувало насильство проти них".

Мосейчук звернулася до дружин російських військових: "Мені здається, що ви повинні боятися. Повинні боятися, що рано чи пізно ви, дружини, станете вдовами, а ваші діти залишаться сиротами. Тому що помста українського народу знайде вас і на курортах Єгипту, і на курортах Туреччини, куди ви будете літати за гроші, зароблені на крові в Україні".

Також варто згадати, що Мосейчук внесли до переліку "терористів та екстремістів" Росфінмоніторингу.

Крім того, Московський суд виніс вирок журналісту The Wall Street Journal Евану Гершковичу, якого звинувачували у "шпигунстві за підприємством російського ВПК".

Читайте також