Суд виніс вирок поліцейському, який штрафував людей за вигадані порушення

Поліцейський штрафує людей за вигадані порушення
Поліцейський штрафує людей за вигадані порушення

Суд засудив поліцейського до штрафу та відсторонення від роботи

Рокитнівський районний суд виніс вирок поліцейському, який складав постанови на людей за вигадані порушення, аби покращити показники своєї роботи. За це правоохоронця оштрафували на 34 тис. грн і відсторонили від роботи на рік, повідомляє Zaxid.net.

За даними вироку, у січні 2022 року поліцейський Володимир Лесковець склав постанови на двох мешканців Рокитного за порушення, які вони ніколи не вчиняли. Чоловіки отримали штрафи по 51 грн кожен.

«У січні 2022 року Володимир Лесковець виніс постанову на жителя Рокитного нібито за куріння у невстановленому місці. Також поліцейський вказав, що чоловік перебував на залізничному вокзалі у брудному одязі й порушував громадський порядок. Того ж дня Володимир Лесковець виніс постанову на ще одного місцевого жителя за аналогічне порушення»

Обвинувачений мав доступ до персональних даних потерпілих, тому міг складати протоколи на них. Результатом цього стали неправомірні штрафи, які потерпілі мали заплатити. Суддя Алла Комзюк визнала поліцейського винним у службовому підробленні та призначила йому штраф у розмірі 34 тис. грн і відсторонення від роботи на рік.

Додатково, поліцейський повинен заплатити 15 145 грн за залучення експертів. Рішення можна оскаржити в апеляційному суді.

Нагадаємо, військовослужбовець, який вихвалявся, що не повернеться на службу з відпустки та підбурював до втечі інших військових, отримав підозру.

Раніше у Тернопільській області суд притягнув до відповідальності жінку, яка систематично здійснювала домашнє насильство психологічного характеру щодо свекрухи.

Нетверезий чоловік напав на поліцейських у Броварах

У Броварах Київської області чоловік, бувши під впливом алкоголю і маючи зброю, напав на поліцейських, які прибули на місце для його затримання.

Читайте також