Суд визнав винним росіянина, який каже, що не пам'ятає, як прилетів до США

В американському Каліфорнії засудили 46-річного громадянина Росії Сергія Очигаву за брехню перед федеральними агентами під час спроби перетнути кордон. Про це повідомляє BBC.

Чоловік був арештований після прильоту із Копенгагена до Лос-Анджелеса 4 листопада 2023 року. Він зробив це без паспорта, візи та квитка на літак.

Прокурори стверджували, що чоловік пройшов контроль безпеки у Копенгагені, представившись як інший пасажир. Він непомітно пройшов через точку посадки і сів на рейс Scandinavian Airlines до Лос-Анджелеса. У літаку він постійно змінював місця, що привернуло увагу бортпровідників.

Після посадки в американському місті Лос-Анджелесі, чоловіка зустріли прикордонники, але в них не було жодних офіційних записів про нього на рейсі Scandinavian Airlines або будь-якому іншому рейсі.

Після прибуття до США, чоловік не зміг підтвердити свою візу, закордонний паспорт або інші необхідні документи для в'їзду. Під час обшуку його сумки знайшли російські та ізраїльські паспорти, що належали йому.

Росіянин заявив прикордонникам, що забув свій закордонний паспорт у літаку, але це виявилося неправдою. Він також заявив, що не пам'ятає, як він сів на рейс, тому що не спав протягом трьох днів.

Офіційні особи звинуватили його в наданні недостовірної інформації. Вирок для Очигави буде оголошений 5 лютого.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах підприємець був заарештований за обхід санкцій із постачанням напівпровідників російським компаніям, які мають зв'язок із ФСБ. Йому загрожує до 20 років ув'язнення.

До речі, юний житель Челябінської області був засуджений до п'яти років ув'язнення за спробу підпалу військкомату.