Суперечка із Зеленським: Сікорський прокоментував переговори навколо питання ексгумації жертв Волинської трагедії

Суперечка Зеленському: ексгумація жертв Волинської трагедії
Суперечка Зеленському: ексгумація жертв Волинської трагедії

Сікорський надіється на вирішення питання ексгумації жертв Волинської трагедії

Міністр закордонних справ Польщі, Радослав Сікорський, висловив надію на вирішення питання ексгумації жертв Волинської трагедії. Український Інститут національної пам'яті повідомив про плани провести пошуки останків жертв у 2025 році.

Про це повідомляє Польське Радіо.

У інтерв'ю Програмі 3 Польського радіо Сікорський зазначив, що обговорював це питання з президентом України Володимиром Зеленським під час візиту до Києва три тижні тому. "Я отримав запевнення, що справу буде вирішено. Сподіваємось, так і станеться, адже ми хочемо вирішити це не для того, щоб дошкулити Україні, а щоб польсько-українське примирення відбулося без цього дражливого питання", - сказав міністр.

Сікорський також прокоментував чутки про сварку з Зеленським під час зустрічі: "Я дійсно вмію ставити питання рішуче. Судитимемо по плодах".

Щодо можливості блокування вступу України до ЄС через невирішене питання ексгумації, міністр зазначив: "Я переконую українську сторону, що краще вирішити це, перш ніж ми дійдемо до таких драматичних виборів. Українська сторона дає зрозуміти, що, можливо, це вдасться вирішити".

Читайте також