Супровід ветеранів: в Україні працюватимуть комісії з відбору майбутніх фахівців

Ветерани на засіданні комісії
Ветерани на засіданні комісії

Комісії в Україні почнуть працювати 21 жовтня для відбору фахівців, які будуть підтримувати ветеранів війни і демобілізованих осіб. Головна мета комісій - визначити потенціал майбутніх учасників проєкту під час співбесід. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

«Фахівець із супроводу буде першою після родини людиною, яка почне послідовну взаємодію з ветеранами, захисниками після їхнього повернення з фронту. Фахівець забезпечуватиме їм індивідуальний супровід, першу консультацію та підтримку у їхній інтеграції у цивільне життя», - розповіла директорка Департаменту переходу від військової служби до цивільного життя Мінветеранів Альона Скорзова.

Інформація свідчить, що комісії для відбору фахівців для підтримки ветеранів створюються структурними підрозділами державних та військових адміністрацій, яким доручено питання ветеранської політики.

Ці комісії будуть діяти згідно з методичними рекомендаціями, підготовленими Міністерством ветеранів, а також з використанням певної шкали оцінювання.

Міністерство зазначає, що наразі вже 1104 особи подали заявки на конкурсний відбір для роботи фахівцями з підтримки ветеранів війни і демобілізованих осіб.

Тим часом, згідно з повідомленням представника уряду в Верховній Раді, Кабінет Міністрів виділив понад 97,345 мільйонів гривень субвенції місцевим бюджетам для підтримки роботи фахівців з супроводу ветеранів та дій для підтримки захисників України.

«У 2024 році державний бюджет виділяє субвенцію місцевим бюджетам у розмірі 97,345 мільйонів гривень для забезпечення діяльності фахівців з супроводу ветеранів та окремих заходів для підтримки тих, хто захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України», - заявив він.

В уряді також внесли зміни до ряду постанов, які стосуються підтримки ветеранів. Зокрема, замість терміну «помічник ветерана» тепер використовується термін «фахівець з супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб».

Нагадаємо, що на фестивалі Арнольда Шварценеггера в Іспанії ветеран з Київщини отримав три медалі.

На минулому тижні в Києві відбулася ветеранська конференція, під час якої оприлюднили звернення до влади.

Також ветеран ЗСУ та захисник Донецького аеропорту Дмитро Івіч Вербич розповів в інтерв'ю про ставлення військових до головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського.

Читайте також