«Сюрприз» від Євросоюзу. Заборону Московської церкви можуть скасувати?

Закон про заборону Московської церкви у другому читанні

Робота над законом, що передбачає заборону Московської церкви, у другому читанні затримується через потребу уважності. Глава парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат Микита Потураєв пояснив, що суперечливі норми можуть привести до скасування закону Єврокомісією. Цитата Микити Потураєва:

Якщо під час другого читання нашпигувати майбутній закон суперечливими нормами, то в результаті Єврокомісія може змусити вже прийнятий закон взагалі скасувати.

Перевірка законодавства країни-кандидата до ЄС є обов'язковою. Про це зазначено в матеріалі «Главкома» Про це «Проблема Онуфрія. Головні дилеми». - повідомив політик.

Однак, представник фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький відзначив, що посилання на скринінг Євросоюзу - це відмовка влади. За його словами:

Жодного критичного слова від європейців про це взагалі ніде і ніколи не було. А нинішній законопроєкт поданий в абсолютно беззубій формі, у якій він би взагалі не працював та ще й накликав би на нас міжнародну критику. От він якраз би скринінгу й не пройшов.

Уже в першому читанні Верховна Рада ухвалила закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних з РФ.

Перед другим читанням тривають дискусії про розробку механізму заборони Московської церкви. Депутати пропонують посилити фінальну версію закону для більш швидкої процедури заборони. Однак, все це потребує узгодження.

Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності швидкого вирішення «церковного питання».

Раніше з'явилось пояснення психологині про те, чому деякі українці продовжують відвідувати церкви УПЦ МП.