«Суспільне» просить Верховну Раду оцінити «депутатський закид» Безуглої

Суспільне Мовлення звернулося до комітетів Верховної Ради

Суспільне Мовлення подала заяву, в якій просить комітети Верховної Ради України висловити оцінку висловлюванням депутатки Мар’яни Безуглої. Організація також просить розглянути спроби тиску на компанію та спроби підірвати реформу мовника.

«Нам дуже прикро, що ми змушені реагувати на систематичні закиди, що з’являються протягом останніх кількох днів у соціальній мережі Фейсбук щодо діяльності медіакомпанії», – заявили представники Суспільного Мовлення.

Спочатку Суспільне Мовлення звернулося до голов комітетів Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики і організації роботи, з питань гуманітарної та інформаційної політики та з питань свободи слова та з питань інтеграції України до Європейського Союзу.

  • Першому комітету пропонують оцінити висловлювання Мар’яни Безуглої;
  • Другий комітет повинен розглянути спроби тиску на медіакомпанію;
  • Третій комітет повинен оцінити спроби підірвати реформу мовника.

Суспільне Мовлення є стратегічно важливим медіа для України. Журналісти продовжують мовлення протягом всієї війни, надаючи об’єктивну інформацію на телебаченні, радіо, сайтах, у соціальних мережах та мобільних додатках.

Представники Суспільного Мовлення наголосили, що будь-яка фізична або юридична особа може звернутися до них із запитом до відповідних державних, правоохоронних органів або суду. Вони готові надати вичерпну інформацію та відстоювати свою репутацію та доброчесність.

Відгук народної депутатки

Народна депутатка Мар’яна Безугла раніше висловила свої зауваження щодо діяльності Суспільного Мовлення. Вона стверджує, що співробітники компанії мають бронювання від мобілізації та високі заробітні плати, але охоплення медіакомпанії невелике.

Також депутатка заявила про існування схеми, за якою чоловіків «прилаштовують на Суспільне заради броні на пів ставки». Проте, за документами ці люди працюють на повну ставку.

Мар’яна Безугла вважає, що в Україні можна залишити лише один канал, який буде відповідати базовим стандартам якості та потребам воєнного стану. Телемарафон вона вважає тимчасовим рішенням, але закривати його не є найкращим варіантом через мале охоплення.