Суттєво дешевше: турки тікають із власних курортів у іншу країну

Туристи та курорти Туреччини - зміна тренду
Туристи та курорти Туреччини - зміна тренду

Кількість туристів з Туреччини, які поїхали до Єгипту, зросла утричі. За очікуваннями, цього року Єгипет відвідають 250 тис. турецьких туристів. Про це повідомив гендиректор Coral Travel Turkey Мехмет Камчі для видання Turizm Güncel.

За два роки кількість турецьких туристів, яких прийняв Єгипет, зростала прогресивно завдяки доступності країни та безвізовому режиму. "Кількість турків, які відвідали Єгипет у 2024 році, збільшилась утричі", - заявив турецький експерт. Цього року очікується близько 250 тис. турецьких туристів завдяки щотижневим рейсам. Розігноблено про 70 регулярних маршрутів від турецьких та єгипетських перевізників, з періодичними рейсами кількість зростає до 100.

Це приносить Єгипету гроші, яких не отримує туристичний бізнес Туреччини. "Доходи Єгипту від туризму, які побили свій рекорд, завершивши 2023 рік із 14,3 млн туристів, досягли 6,6 млрд доларів у першій половині цього року. Торік за той же час Єгипет заробив 6,3 млрд доларів", - повідомив він.

У Єгипті заявляють, що готелі Хургади мають значне заповнення, зокрема за рахунок внутрішніх туристів. Причиною цього є зниження цін, що почалося з вересня.

Ессам Алі, член Палати туристичних установ Червоного моря, заявив, що ціни в готелях Хургади, починаючи з вересня цього року, були нижчими, ніж у аналогічних готелях інших країн.

Мохамед Гамаль, директор одного з готелів у Хургаді, повідомив, що заповненість готелів досягла 100%, тобто повне завантаження. Він також назвав "нижчі ціни протягом усього року, ніж в альтернативних країнах, зокрема в Туреччині" як головну причину. Він також прогнозує успішний зимовий сезон "з великим заповненням та високим попитом на бронювання".

Читайте також

ЄС змінює правила перетину кордону
сьогодні, 14:26 47 переглянули
Зміни правил перетину кордону ЄС