Священник із Чехії намагався пронести зброю до Ватикану

При вході до Ватикану затримали священика з Чехії, у якого в сумці були знаряддя для самозахисту

У Ватикані був затриманий священик з Чехії, якого поліцейські знайшли з пневматичним пістолетом, ножами та викрутками. Цю інформацію повідомили у місцевій поліції в неділю. Затриманий священик належав до групи паломників із Чехії, яка відвідувала Ватикан. Предмети, знайдені у нього, імовірно, належали одному з вірян.

Священик стверджує, що речі належали не йому, а іншому чоловікові

59-річний священик, виявлений як отець Мілан Палкович, за усною інформацією місцевих ЗМІ, стверджував, що предмети не йому належать, а іншому чоловікові, який також був затриманий, і що вони були призначені для його особистого захисту. Паралельно тривають слідство щодо цього інциденту.

Предмети були конфісковані, з'ясовуються їхнє призначення

Поліція вважає пояснення священика неправдивим. Значимого довірчого статусу речам не дали через його становище церкви. Тіла розслідують приклади того, як і навіщо затримані планували використовувати зброю. Одна з версій, на якій тримається поліція, мовить про те, що інший чоловік, якого ім'я не розголошено і який має 60 років, міг передати священикові сумку, сподіваючись, що його священне одяг дозволить йому безперешкодно пройти.

Запрошення президента Швейцарії Папі Римському на мирний саміт

Президентка Швейцарії, Віола Амгерд, запросила Папу Римського Франциска на мирний саміт щодо української формули миру. Захід відбудеться в червні цього року в Бюргенштоці, Швейцарія.