Світ на порозі пенсійної кризи. Голова найбільшого інвестфонду дав настанови

Серйозна пенсійна криза загрожує світовому суспільству

Світове суспільство стикається з серйозною пенсійною кризою через зростання тривалості життя людей. Про це заявив Ларрі Фінк, голова та CEO фонду BlackRock, у якого активи на трильйони доларів. Фінк висловив думку, що через триваліше життя люди мають працювати довше, щоб забезпечити собі достатньо грошей на пенсію. Він також зазначив, що ідея про пенсійний вік 65 років є застарілою і потребує перегляду.

Запитуючи, коли люди мають виходити на пенсію, з урахуванням тривалості життя, Фінк згадав про політику Нідерландів, які підвищили пенсійний вік. Він також підкреслив, що суспільство присвячує багато енергії тривалому життю, але забуває про те, що люди мають мати достатньо грошей на пенсійний вік.

Ларрі Фінк про необхідність дій

Ларрі Фінк заявив, що потрібно зробити негайні кроки щодо забезпечення людей грошима на пенсію. Він висловив занепокоєння, що не виконується достатня робота з цього питання. Фінк також зазначив, що старіюче населення потребує розвитку ринків капіталу, щоб платити гідні пенсії. Його заяви вважаються вагомими на фінансовому ринку.

Українські пенсіонери отримають надбавку до виплат

Українські пенсіонери можуть розраховувати на надбавку до щомісячних виплат у розмірі понад 500 гривень. Для отримання надбавки необхідно мати вік 65 років та певний стаж. За законодавством у ці пенсійні виплати не можуть бути менше 40% мінімальної заробітної платні. Проте перерахунок виплат затримали до березня цього року. Це буде зроблено разом із щорічною індексацією.