"Світ розуміє, до чого готується Росія": Зеленський підбив підсумки тижня

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки минулого тижня і назвав його "тижнем ППО для України". Він зазначив, що перед зимою посилення оборони є ключовим пріоритетом. Глава держави, у своєму вечірньому зверненні, також зазначив, що всі лідери, які нам допомагають, повністю поінформовані про ситуацію на полі бою та про плани Росії. Зеленський підкреслив, що Україна знає, як відповідати окупанту і буде робити це потужно.

Президент також висловив подяку Нідерландам, Іспанії, Британії, Норвегії, Фінляндії, Чехії та Данії за спільний оборонний пакет, а також за підтримку у наземних операціях і морських коридорах. Він також зазначив, що Україна отримає додаткові ракети для ППО та нові пускові установки, а також запасні частини для наявних систем. Зеленський підкреслив, що у час, коли терор поширюється світом, важливо, щоб світ давав однозначний сигнал, що захист від терору ніде не ослабне.

Окрім того, глава держави висловив подяку нашим воїнам, які захищають Україну на різних напрямках. Зокрема, він згадав такі місця, як Авдіївка, Мар'їнка, Донеччина, Кліщіївка, Курдюмівка, Андріївка, Старомайорське, Куп'янський напрямок та Запорізька область. Зеленський підкреслив, що кожна битва, в якій вони беруть участь, є життям, яке віддається за Україну та рятується життя всієї країни.

Також було оголошено, що Нідерланди передадуть Україні додаткові ракети для систем протиповітряної оборони Patriot. Президент Володимир Зеленський провів переговори з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Сторони обговорили можливі кроки щодо коаліції F-16 та інші аспекти оборонної співпраці.

Читайте також: