"Свої" мародери: чому мешканці Курської області не поспішають евакуюватися

Мародери в Курській області
Мародери в Курській області

У Курській області Росії, яка знаходиться на лінії зіткнення з українськими військами, місцеві жителі стикаються з загрозою мародерства з боку російських військовослужбовців. Це створює страх та недовіру, змушуючи людей залишатися у небезпечних зонах для захисту свого майна.

Поступово все більше стають очевидними випадки мародерства з боку російських військових. На відео, що з'явилося в мережі 23 серпня, троє російських військовослужбовців грабують склад Wildberries. Також відбулося пограбування магазину "Мегафон" в Глушкові двома чеченськими військовими.

Місцева влада заявила, що винних вже затримано. Однак жителі, які постраждали від мародерства, опинилися на межі, оскільки бояться звинувачень у дискредитації армії.

Незважаючи на численні скарги мешканців, місцева влада не коментує ситуацію. Сам губернатор Курської області заявив, що "мародерів немає".

Мародерство стає все більшою проблемою у російській армії, але жодна людина за цими фактами ще не була засуджена. Страх перед мародерством змушує людей залишатися у небезпечних зонах, а страх перед владою – мовчати про злочини.

Ситуація демонструє складну реальність прифронтових територій, де місцеві жителі опиняються між молотом війни та ковадлом беззаконня. Крім того, мародерство не припиняється на тимчасово окупованих росіянами територіях України.

Читайте також