Тайфун затопив великий заповідник у Таїланді, евакуйовано 100 слонів (фото, відео)

Тайфун затопив заповідник, евакуювавши 100 слонів
Тайфун затопив заповідник, евакуювавши 100 слонів

На півночі Таїланду через сильну повінь було евакуйовано приблизно 100 слонів, які проживають у великому заповіднику Elephant Nature Park біля Чіангмая. Про це повідомляє CNN.

"Це була наймасштабніша евакуація, яку ми коли-небудь проводили для порятунку їхніх життів, вода швидко піднімалася", - сказав засновник Elephant Nature Park Сенгдуан Лек Чайлерт.

За його словами, це найсильніша повінь, яку коли-небудь переживав центр порятунку та реабілітації слонів. Приблизно 30 дорослих слонів не змогли бути евакуйовані. Вони все ще знаходяться в приміщеннях заповідника і "вони в паніці", додав Чайлерт.

Багато слонів сліпі або мають фізичні травми, що ускладнює їх перевезення. Крім слонів, у парку проживає близько 5000 інших тварин, включаючи собак, кішок, коней, свиней і кроликів. Багатьох з них евакуювали відразу після того, як влада попередила про ризик повені.

У парку залишилось 30 іноземних волонтерів

У парку залишилося близько 30 іноземних волонтерів, зокрема п'ятеро американців, деякі з них працюють вже кілька тижнів поспіль.

Північ Таїланду постраждала від сильних повеней і зсувів, спричинених проливними дощами тайфуну Ягі - найпотужнішого шторму в Азії цього року, який пронісся регіоном у середині вересня і забрав десятки життів.

Нагадаємо, потужний тайфун "Кратон" обрушився на Тайвань, змусивши владу закрити державні установи та оголосити вихідний день, щоб люди залишалися вдома. Стихія вже забрала життя однієї людини, ще двоє зникли безвісти, а 70 отримали поранення. Місцева влада порівнює "Кратон" з руйнівним тайфуном "Тельма" 1977 року.

Читайте також