Тайвань посилить цивільну оборону для підготовки до загрози Китаю — FT

Тайвань посилює цивільну оборону проти загрози з боку Китаю
Тайвань посилює цивільну оборону проти загрози з боку Китаю

Уряд Тайваню готується до можливості воєнного конфлікту з Китаєм шляхом підвищення готовності своїх державних служб і інфраструктури, збільшення чисельності сил цивільної оборони, створення запасів продовольства та енергоносіїв, а також покращення екстреної медичної допомоги та зміцнення інфраструктури зв'язку. Програма реформ має бути затверджена президентом Тайваню Лай Ціндою.

"Якщо на Тайвані розпочнеться війна, нашим військовим доведеться воювати, але ми хочемо, щоб суспільство могло вижити і функціонувати настільки повноцінно, наскільки це можливо", - зазначив високопоставлений чиновник адміністрації президента.

У останні роки Китай зосередився на політичних, економічних і військових давліннях на Тайвань, вважаючи його своєю територією. Тайбей активізував свою оборонну реформу, включаючи відновлення призову для чоловіків і оцінку рівня стійкості країни після конфлікту між Росією та Україною в 2022 році.

Серед пропозицій є використання шкільних приміщень як укриття для мешканців, які залишаться без даху над головою, збільшення запасів їжі і води, а також налагодження системи продовольчого раціонування. Крім цього, лікарні мають бути готові лікувати велику кількість постраждалих, а інфраструктура зв'язку має мати резервні кабелі для уникнення зв'язкових проблем.

Джерело: ZN.UA

Читайте також