Головна

Таллінн припинив здавати в оренду приміщення для Московського патріархату

Таллінн, приміщення для Московського патріархату

Самоврядування в Таллінні вирішило припинити здачу в оренду офісних приміщень Московського патріархату. Естонська православна церква повинна віддати приміщення у центрі міста в кінці липня. За словами управи району Кесклінн, договір оренди був розірваний і приміщення має бути звільнене до 2024 року.

Естонська православна церква Московського патріархату отримала ці приміщення у безстрокову оренду від управи Кесклінна згідно з розпорядженням Талліннської міської управи від 2005 року. Оренда обійшлася церкві в €819,48 на місяць.

17 квітня управа району Кесклінн повідомила Естонську православну церкву Московського патріархату про розірвання договору оренди приміщень на вулиці Пікк, 64/1-4. Приміщення мають бути звільнені до 21 липня 2024 року

Крім цього приміщення, Естонська православна церква також має в оренді інші будівлі в Таллінні, зокрема будівлю Невського собору та ділянку для зведення храму Московського патріархату.

Раніше естонський парламент засудив дії Московського патріархату і вважає його інституцією, яка підтримує російську агресію проти України. Патріарх Кирило закликав прихожан РПЦ йти на війну і захищати Росію. Очільник РПЦ вважає, що росіяни вбивають для захисту "священних кордонів".

Читайте також: