Театр чи дипломатія? Автор книги про Зеленського розповів про стосунки із президентом

Журналіст Time закінчив книгу про Зеленського

Журналіст видання "Time" Саймон Шустер завершив роботу над книгою "The Showman: Inside the Invasion", в якій описує зміни президента України з 2019 по 2023 рік. У інтерв'ю українському виданню він розповідає про умови своєї роботи в Україні та чи все йому показували так, як є насправді.

За словами журналістів, Саймон Шустер приїхав до України у квітні 2021 року, коли Росія відправила війська до кордонів. В одному з інтерв'ю він зауважив, що дуже обережно ставиться до того, що показують закордонним журналістам, оскільки інколи можуть розігрувати політичний театр.

На запитання, чи спостерігав журналіст елементи політичного театру під час роботи над книгою в Україні, він відповів: "Моє спілкування з президентом і його командою було досить неформальним. Це не були публічні виступи перед аудиторією, телекамерами чи на пресконференціях. Ми зустрічалися й обговорювали новини. Гадаю, людина в такій розмові не має шансів розіграти виставу."

Саймон Шустер підкреслює, що у книзі він докладно описує стратегію комунікації президента Зеленського зі світом, яку вони розробляли разом з його командою. Він стверджує, що всі факти в книзі базуються на інтерв'ю з Зеленським і його оточенням.

Також журналіст додає, що познайомився з Зеленським за декілька місяців до його президентської роботи і протягом цього часу висвітлював українську політику для журналу "Time". За його словами, у нього склалася довіра до його текстів, неупередженості та професіоналізму.

Книга Саймона Шустера про Зеленського викликала суперечки. Деякі звинувачують журналіста у брехні, а він стверджує, що всі факти викладені зі слів самого президента та його оточення.