Telegram допомагає спецслужбам розкривати справи. WSJ повідомила деталі

Telegram використовується спецслужбами для розслідування справ
Telegram використовується спецслужбами для розслідування справ

Завдяки доступності Telegram та цифровому сліду користувачів, правоохоронні органи змогли розкрити безліч злочинів. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

«Telegram став як «мисливське угіддя» для зловмисників, так і для правоохоронців», - зазначає видання.

За допомогою цього месенджера було розкрито багато кримінальних справ. Різні спецслужби використовують Telegram, щоб проникнути в злочинні організації навіть без співпраці з адміністрацією платформи.

Зазначається, що протягом останніх п'яти років правоохоронні органи США низку разів притягували зловмисників до відповідальності, використовуючи їхні повідомлення в Telegram-каналах.

За словами колишнього федерального прокурора Сета Герца, раніше злочинці використовували різні недоступні для звичайних користувачів форуми в мережі. Сьогодні ж користувачі Telegram часто використовують один обліковий запис на десятках форумів, а правоохоронці отримують їхні дані.

Раніше Telegram оновив свою політику модерації і дозволив користувачам подавати скарги на незаконний контент у приватних групах. Це сталося після затримання засновника месенджера Павла Дурова у Франції. Також стало відомо, що співпраця Telegram з французькими властями спричинила запити на інформацію з інших країн у рамках кіберслідства.

До речі, під час допиту у Франції, засновник Telegram Павло Дуров заявив, що офіційно заробляє один дирхам ОАЕ на рік, або $0,27. Однак, особисті статки бізнесмена, за даними видання, оцінюються в $9-15,5 млрд.

Читайте також