Телеканал «Рада» опинився у лапах «Кінокота». Оприлюднені результаті аудиту Рахункової палати

Телеканал «Рада» опинився у лапах «Кінокота»
Телеканал «Рада» опинився у лапах «Кінокота»

Главком знайшов документи аудиту роботи Парламентського телеканалу "Рада"

У розпорядженні Главкома опинилися документи аудиту діяльності державного підприємства "Парламентський телеканал "Рада", які проводилися протягом 2020-2022 років. В результаті цього аудиту Рахункова палата зробила висновок, що приватна структура практично захопила державний телеканал, який ніхто не контролює. У матеріалах аудиту виявлено, що з середини грудня 2021 року на каналі "Рада" реалізується експеримент за участю приватної компанії "Кінокіт". Результати роботи державних ревізорів можуть спровокувати скандал.

Зокрема, аудитори виявили, що ТОВ "Кінокіт" отримувало перемогу у конкурсах без присутності інших учасників. З грудня 2021 року телеканал "Рада" підписав з "Кінокітом" шість договорів на суму 92,6 млн грн. Також порушено вимоги Положення про мистецькі конкурси, за результатами яких укладалися договори на суму 15 млн грн. За матеріалами аудиту також виявлено невиконання договорів оренди на приміщення, де ТОВ "Кінокіт" здійснювало господарську діяльність.

Крім того, згідно з отриманими даними, фірма "Кінокіт" належить акторці Юлії Дроздовій, яка раніше була юридичною радницею компанії Meylor Global LLP. Фірма "Кінокіт" має привілейований статус і отримала підтвердження цього статусу від Міністерства культури та інформаційної політики.

Читайте також