"Теорія перемоги" Путіна: в ISW проаналізували, що не так із задумом диктатора

Президент Росії Володимир Путін, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі 7 червня, висловив свою теорію перемоги у війні проти України.

Згідно нового звіту Інституту вивчення війни (ISW), ця теорія передбачає, що російські війська постійно будуть наступати, не дозволяючи Україні здійснити успішні контрнаступи та виграти війну виснаженням.

Аналітики стверджують, що Путін покладається на те, що Росія зможе здолати українську армію на всіх територіях, які вона бажає окупувати, припускаючи, що Україна не зможе забезпечити необхідні людські та технічні ресурси для стримування російського просування.

Але аналітики наочно продемонстрували, що українські війська вже здатні не тільки перешкоджати незначним тактичним успіхам Росії, але й проводити контрнаступи для звільнення важливих територій.

"Ілюзія світу та дипломатична гра Кремля"

Тому Україні необхідно негайно оскаржити російську ініціативу на фронті, оскільки утримання ініціативи дає Росії безліч переваг, зокрема можливість реалізувати стратегію війни виснаженням.

Теорія перемоги Путіна ґрунтується на припущенні, що Росія зможе подолати допомогу Заходу для України, а також зусилля Києва щодо мобілізації своєї економіки та населення. Однак, наявність такої допомоги є сумнівною за словами аналітиків.

Раніше екс-посол США в Росії Майкл Макфол висловив свої оцінки щодо перспективи контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: