Теракт біля аеропорту Карачі в Пакистані: є загиблі та поранені

Теракт біля аеропорту Карачі в Пакистані
Теракт біля аеропорту Карачі в Пакистані

Близько двух тижнів до регіонального саміту, запланованого в столиці Ісламабаді, в пакистанському місті Карачі стався вибух біля міжнародного аеропорту, який призвів до загибелі однієї людини та поранення 10 інших. За даними AP International, напад на китайців у країні забрав життя двох робітників з Китаю й пошкодив щонайменше восьмеро людей. Соціальні мережі пестяться відеокадрами з великими клубами диму на Model Colony Road.

Згідно з повідомленням пакистанської газети Dawn News, інцидент не вплинув на розклад авіарейсів у міжнародному аеропорту. Зіаул Хасан Ланджар, міністр внутрішніх справ провінції Сінд, повідомив, що вибух був зумовлений саморобним вибуховим пристроєм (СВП), хоча раніше заявлялося, що вибух стався через вибух нафтового танкера.

Карачіська сепаратистська група "Армія визволення Белуджистану" взяла на себе відповідальність за вибух. В заяві, надісланій електронною поштою журналістам, "Визвольна армія Белуджистану" (ОАБ) зазначила, що вона здійснила напад, використовуючи саморобний вибуховий пристрій, встановлений у автомобілі, з метою нападу на громадян Китаю, зокрема інженерів.

Поліція Копенгагена водночас розслідує два вибухи поблизу посольства Ізраїлю.

Читайте також