Теракт у «Крокусі»: Кремль роздав вказівки пропагандистам

Кремль намагається спрямовувати ЗМІ на «український слід» у теракті у «Крокус Сіті Холі»

У Кремлі розіслали методички до державних і лояльних до Путіна ЗМІ Росії, які підказують, щоб вони у своїх повідомленнях про теракт у підмосковному «Крокус Сіті Холі» говорили про можливий «український слід». Про це повідомили працівники російських ЗМІ.

Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) поширила інформацію про нібито «український слід» у справі про теракт у «Крокусі». Відомство заявило, що після скоєння злочину четверо підозрюваних нібито «збиралися перейти російсько-український кордон і мали відповідні контакти на українській стороні». Російська спецслужба стверджує, що затримала їх у Брянській області на шляху до кордону.

Цю версію швидко підхопили пропагандисти. Так, Маргарита Симоньян заявила, що вже й без результатів слідства знає, що в теракті «винна Україна».

Нагадаємо, що ФСБ затримала 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які нібито безпосередньо брали участь в організації теракту. Міністерство закордонних справ Таджикистану вже відрекламувало ці звинувачення.

Теракт у «Крокус Сіті Холі» почався увечері 22 березня. Люди у військовій формі відкрили вогонь із автоматичної зброї. Нападників було принаймні п'ятеро. Згодом концертний зал загорівся, а на ньому видно було чорний дим. За словами пропагандистки Симоньян, загинуло вже 143 людини.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заперечує інформацію ФСБ щодо того, що підозрювані хотіли втекти в Україну.

Читайте також:

  • Стрілянина у «Крокусі». Христо Грозєв висунув свою версію
  • Хто стоїть за терактом у підмосковному «Крокусі»? Версія світової преси
  • Теракт у Росії. Хто замовник та які будуть наслідки?