Теракт у Тель-Авіві 1 жовтня: серед поранених є українка

Жінку на ношах з важкими пораненнями
Жінку на ношах з важкими пораненнями

Теракт у Тель-Авіві: семеро загиблих та 16 постраждалих, серед них – громадянка України

Напад, який стався 1 жовтня у Тель-Авіві, в результаті якого загинули семеро людей, а ще 16 отримали поранення, має серйозні наслідки. Серед постраждалих є одна громадянка України. Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону.

За його словами, серед поранених є жінка з подвійним громадянством, одне з яких – українське. На щастя, її життю нічого не загрожує.

Дипломат повідомив, що консул відвідає постраждалу українку сьогодні або завтра. Наразі в Ізраїлі перебуває близько 15 тисяч українців, які стоять на консульському обліку, але загальна кількість громадян України в Ізраїлі набагато більша.

Чергова евакуація громадян з Лівану

Міністерство закордонних справ України спільно з Головним управлінням розвідки здійснили чергову евакуацію громадян, які перебували в Лівані. Загалом було евакуйовано 179 осіб, серед яких 134 – громадяни України. Ця операція стала третьою хвилею евакуації з Лівану через загострення безпекової та економічної ситуації в регіоні. Всього, за три місії було евакуйовано 234 особи, з яких 189 – українці.

Заклик до України та Лівану

Міністерство закордонних справ України закликало Ізраїль та Ліван утриматися від масштабної війни. Усі зусилля повинні бути спрямовані на досягнення мирного врегулювання конфлікту і запобігання будь-яким іншим актам насильства.

Читайте також