Терехов відреагував на інформацію про можливий наступ армії РФ на Харків

Захист Харкова

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що сили оборони України готові відбити будь-які атаки з боку російських військ на Харків. Він відреагував на інформацію про можливий наступ на місто, яку поширили російські ЗМІ.

Терехов наголосив, що плани російського президента Путіна на початку війни не змінилися. Путін хоче захопити не тільки Харків, але й всю Україну. Міський голова заявив, що не більш важливо, чого хочуть росіяни, але як українці зможуть протидіяти цьому. Він висловив впевненість у силах Збройних Сил України і запевнив, що всі атаки будуть відбиті.

"Ми віримо в наші ЗСУ, допомагаємо всім нашим військовим і обов'язково відіб'ємо всі атаки, які можуть бути на різних напрямках. Ми обов'язково переможемо і обов'язково відстоїмо наше місто", - підкреслив Терехов.

Ситуація з евакуацією

Стосовно можливої евакуації жителів Харкова, Терехов зазначив, що наразі немає мови про це. Він закликав не нагнічувати ситуацію і вірили, що мешканці міста повірять у правильність дій влади. Голова міста також заявив, що евакуація відбувається лише в активних бойових зонах Харківської області, а не в самому місті Харкові.