Терорист Гіркін дав не надто оптимістичний прогноз щодо Донбасу

Російський агент ГРУ Ігор Гіркін уважно спостерігає за війною, розв'язаною росією в Україні. Він із завидною регулярністю дає розширені інтерв'ю, голосно критикуючи дії путінського режиму.

Цього разу Гіркін підбиває підсумки вже, на його думку, загалом завершеної «битви за Донбас».

Гіркін констатує остаточне завершення другого етапу так званої «спецоперації». На його думку, наступ збройних сил росії та самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» повністю видихнувся.

Російські війська досягли межі своїх наступальних можливостей, тому зараз «максимум, що очікується – що вони зможуть «домучити» промзону Сєверодонецька та залишки плацдарму ЗСУ на Сіверському Донці в цьому районі». На решті дільниць в активних бойових діях вже тримається оперативна пауза.

Окупаційні війська, за його словами, не зуміли ні досягти поставлених стратегічних цілей («визволення» всього Донбасу), ні навіть істотно наблизитися до них.

Українське командування загалом своє головне завдання виконало. ВСУ вдалося втриматися в районі Донецька та Горлівки, не допустити розгрому головних сил свого донецького угруповання та виграти час на створення нових резервів.