Tesla планує виробництво шестимісної Model Y у Китаї

Tesla Model Y виробництво в Китаї
Tesla Model Y виробництво в Китаї

Tesla планує виробництво шестимісної версії Model Y у Китаї з кінця 2025 року

Reuters повідомляє, що Tesla намагається покращити свою найбільш продавану, але застарілу модель електромобіля. Останнім часом компанія зазнає конкуренції, що веде до втрати своєї частки на світовому ринку. Tesla звернулася до своїх постачальників із проханням підготуватися до збільшення виробництва Model Y на гігафабриці в Шанхаї.

Плани виробництва наразі не відомі. Зазначається, що завод буде розширений за рахунок додаткових земельних ділянок. Model Y почали продавати в 2020 році і модернізують її під назвою Juniper. Випуск пʼятимісного електромобіля спочатку планували на 2024 рік, але його перенесли на 2025 рік.

Tesla продає Model Y у США, але через тісноту у третьому ряду вона не поширена в Китаї. Модель з шістьма місцями допоможе Tesla підкреслити свої позиції на китайському ринку.

У США компанія надалі буде фокусуватися на технологіях безпілотного водіння і розробці роботаксі. Model Y є найбільш продаваним автомобілем в Китаї, а в першому півріччі 2024-го року Tesla продала понад 207 000 одиниць. Уже випередивши Tesla, німецький виробник BMW очолив європейський ринок електромобілів завдяки новим моделям i4 та iX1.

Джерело: Forbes

Читайте також