The Sunday Times: Путін отримав несподівану підтримку з Європи

Макрон і Меркель підали руку Путіну
Макрон і Меркель підали руку Путіну

Військовий оглядач Марк Галеотті опублікував докладний аналіз ситуації у російсько-українському конфлікті, відзначивши успіхи і проблеми Росії під керівництвом Володимира Путіна. Про це він написав у статті для The Sunday Times.

Учора в Росії святкували "День возз'єднання" - це свято починається у 2022 році на честь приєднання чотирьох українських областей: Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської. Незважаючи на те, що Росія не контролює їх повністю, Путін заявив про "справді визвольний характер" протистояння та впевненість у досягненні поставлених цілей. Однак святкування пройшло без особливого ентузіазму з боку населення.

“План перемоги” Зеленського був охарактеризований як “список покупок, а не стратегія”. Хоча США пообіцяли додаткову допомогу в розмірі 2,4 мільярда доларів, Київ не отримав дозволу на використання ракет великої дальності та гарантій майбутньої підтримки”, - пише Галеотті.

Також в статті зазначається, що підтримка України в Європі стає менш стабільною, а популістські партії, які налаштовані скептично стосовно Києва, набирають сили в Німеччині, Франції та Австрії. Також є ознаки того, що декілька європейських урядів, у тому числі Німеччини, починають схилятися до ідеї про угоду "земля в обмін на світ".

На військовому фронті Росія досягла певних успіхів. За минулі дні було взято місто Вугледар іна передових позиціях, існують можливості взяти останню військову базу в Покровській області. Однак це відбувається за високу ціну - Росія зазнала великих втрат на фронті, а також посилила атаки на енергетичну інфраструктуру України, що створює серйозні проблеми для країни.

“Навіть оборонні підприємства, які працюють цілодобово і пропонують зарплати вчетверо вище за середні країни, стикаються з нестачею робочої сили - на них зареєстровано 90 000 незаповнених вакансій”, - написав Галеотті.

На закінчення статті зазначається, що Україна готується до нового контрнаступу і отримує підтримку від західних країн. Також розглядається можливість використання більш потужних американських ракет та британських військових цілей на території Росії. Загалом, Галеотті вважає, що у Путіна є виклики, але він намагається нав'язати світу свої умови до того, як напруга в його системі стане надто великою.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 87 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку