The Times повідомила, скільки новобранців Україна планує мобілізувати до кінця 2024 року

Група солдат проймає військову підготовку
Група солдат проймає військову підготовку

Україна планує до кінця 2024 року мобілізувати додатково 200 тисяч новобранців. Про це повідомляє газета The Times, посилаючись на секретаря Комітету Верховної Ради з питань національної оборони Романа Костенка.

За даними газети, досягнення такої кількості може стати великим викликом для України: "Ціль у 200 тисяч стає все складніше досягнути."

Представник одного з територіальних центрів комплектування в Одесі розповів, що вони не досягли навіть 20% потрібної кількості: "Одеська область є однією з найгірших у списку".

Нагадаємо, військові частини отримали право проводити мобілізацію резервістів та військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації. Це давно очікувана можливість, на яку бригади довго чекали.

Крім цього, Кабінет міністрів затвердив зміни до порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації. Тепер командирам військових частин надається право направляти військовозобов'язаних на проходження ВЛК для визначення їх придатності до військової служби.

Як повідомлялося раніше, у жовтні цього року у застосунку Міноборони "Резерв+" буде доступний сервіс рекрутингу. Це оновлення дозволить користувачам легко знайти актуальні вакансії у військових частинах ЗСУ та швидко знайти місце своєї майбутньої служби.

Читайте також