Тільки Путін хотів цієї війни: Зеленський зробив заяву на Саміті миру

Тільки Путін хотів цієї війни: Зеленський зробив заяву на Саміті миру

Президент України Володимир Зеленський прокоментував першу заяву у Швейцарії після свого прибуття на перший Самміт миру.

Про це повідомляє "Хвиля" з посиланням на брифінг, який відбувся 15 червня.

Україна ніколи не хотіла цієї війни. Це абсолютно злочинна та абсолютно спровокована агресія Росії. Єдиний, хто її бажав - це Путін. В будь-якому випадку - світ сильніший. Саме тому народилась формула миру. Формула єднання світової більшості заради миру, заради повної дієвості цілей та принципів статуту ООН, міжнародного права, а отже і глобальної безпеки. Це те, що близько кожній нації світу. Саме тому нам вдалося об'єднати тут, у Швейцарії 101 країну та міжнародну організацію станом на зараз

"Формула миру була презентована на форумі G20 в Індонезії. Після цього відбулися 4 зустрічі радників з питань національної безпеки, кожна зустріч наближала світ до першого саміту миру. Спочатку Копенгаген, Данія, де була закладена основа, потім Саудівська Аравія, фантастична гостинність, яка допомогла нам запросити більше країн, на наступному етапі була зустріч у Мальті, дуже продуктивна і черверта зустріч була тут, в Давосі, тоді взяли участь 82 учасники. Після цієї зустрічі стало зрозуміло, і після нашої розмови, пані президент, під час мого візіту до Швейцарії, що ми готові до першого інаугураційого саміту миру", - розповів Зеленський.

Все, про що буде домовлено на саміті стане частиною такого потрібного усім нам миротворчого процесу. Вірю, що мим побачемо тут на саміті, як робиться історія. Дякую вам за підтримку. І хай справделивий мир буде встановлено швидше. Слава Україні!

Нагадуємо, що Зеленський розповів про головні результати саміту G7 для України.

Читайте також: