Тисяча гривень від держави: член Ради НБУ спрогнозував наслідки ініціативи президента

Гривня, держава, Рада, НБУ, наслідки, ініціатива
Гривня, держава, Рада, НБУ, наслідки, ініціатива

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що з 1 грудня українці матимуть змогу отримати тисячу гривень, на яку вони зможуть витратити на українську продукцію та послуги. Цю тисячу гривень вони зможуть отримати на картку програми "Національний кешбек". Про цю ініціативу суспільство поділилося різними думками.

"Я думаю, що кошти, які витрачаються в нашій країні на підтримку українських виробників, завжди мають позитивний вплив. Під час великої війни було запроваджено багато програм, які безсумнівно сприяють економічному зростанню і зростанню ВВП", - поділився економіст, член ради НБУ Василь Фурман у інтерв'ю для 24 каналу.

Додамо, що цю суму можна буде витратити наступної зими 2024 року на:

  • комунальні послуги;
  • квитки Укрзалізниці;
  • лікарські засоби;
  • книжки;
  • культурні послуги;
  • донати військовим та волонтерам.
"Це буде мати позитивний ефект на українську економіку, а також загалом буде підтримкою українців у складних часах війни. Я особисто підтримую такі заходи і виступаю за більше програм, які сприяють підтримці українських виробників, особливо в час війни", - зауважив економіст.

Важливо зазначити, що кошти, використані для цієї ініціативи, є частиною іноземної фінансової допомоги. Ці гроші не можна використовувати на фінансування української армії або військово-промислового комплексу.

Читайте також