Тисяча корів може піти під воду: влада Орська неспроможна впоратися із негодою

Тисяча корів під водою в Оренбурзькій області

У Оренбурзькій області, у зоні прориву дамби в Орську, розташована ферма, на якій знаходиться тисяча корів. Це основний постачальник молока для дитячих садків, шкіл та лікарень не тільки в Орську, але й в усій області та частині сусідніх регіонів. Про це повідомляє Telegam-канал Mash.

Ферма постачає молочну продукцію під назвою "Біле озеро". Наразі, вода вже досягла території ферми, і хоча трактори ще можуть довозити корм, коріві доводиться стояти у воді. Зараз немає можливості вивезти їх. Якщо тваринам не будуть подавати корми, їх не зможуть годувати та доїти. Це може призвести до хвороб та забою тварин. Вода вже оточила ферму, а земляні насипи не витримують натиск стихії. Рівень води в річці Сакмарі, яка є притокою Уралу, підвищився на 43 см за одну ніч.

Нагадаємо, в Орську, другому місті Оренбурзької області, прорвалося дамба ввечері 5 квітня під час повені. Наступного дня стало відомо про новий прорив захисної споруди. Крім того, у Курганській та Тюменській областях також загрожує підтоплення через підвищений рівень води.

Пізніше встановлено, що прорив дамби в Орську стався через дії гризунів, яких знайшли винуватими в цій ситуації. Директор АТ "Спецбуд" Сергій Комаров, що брав участь у будівництві дамби, звинуватив гризунів у цьому.