Тисячі німців мають намір змінити дані у паспорті – Deutsche Welle

Тисячі німців змінюють дані в паспортах
Тисячі німців змінюють дані в паспортах

У Німеччині буде діяти новий закон, який полегшує зміну графи "стать" в паспорті. Вже тисячі людей звернулись до німецьких органів стану реєстрації актів цивільного стану з відповідним запитом. Наприклад, у Берліні офіційний запит про зміну запису про нову стать подали близько 1000 місцевих жителів, у Лейпцигу близько 650 осіб, у Гамбурзі - понад 500, у Кельні - понад 340 та у Мюнхені - 300. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Запити про бажання змінити запис у паспорті отримують не тільки великі міста Німеччини, але й невеликі. Наприклад, у баварському Штраубінгу на прийом до органу стану реєстрації актів цивільного стану записалися 15 осіб, у Бад-Райхенхаллі - 4, а у Фюссені - 3", - пишуть журналісти.

Згідно з законом про гендерне самовизначення, який прийняв бундестаг в квітні, а бундесрат у травні, для зміни статі та імені достатньо подати просту заяву до органу стану реєстрації актів цивільного стану, не потрібно надавати два висновки психіатра та постанову суду, як це було раніше. Закон набуде чинності 1 листопада. Уряд ФРН передбачає, що щорічно нову можливість використовуватимуть близько 4000 осіб.

Новий закон передбачає чотири варіанти статі для внесення до паспорта: "чоловіча", "жіноча", "різноманітна" або "без вказівки". При зміні запису попередній анулюється.

Читайте також