ТОП 10 найкращих комедій, які варто подивитися всією родиною

Комедії не лише допомагають розслабитися та відпочити всією родиною, але й весело, з великою користю провести час. Серед комедій і є своя безперечна "класика", а ще нові та цікаві фільми 2023 року. Втім, список 10 найкращих комедій може значно змінюватись й від інших факторів. Наприклад, перед Новим роком переважає різдвяна тематика, а в інший час переважають веселіші та зухваліші картини.

10 найкращих кінокомедій

Кращих 10 комедій, якщо йдеться про проведення часу з дитиною або дітьми, залежать безпосередньо від віку молодших членів сім'ї. При цьому ТОП 10 найкращих кінокомедій можна вибрати й серед мультфільмів. Саме мультики входять до списку 10 найкращих комедій 21 століття.

Як швидко вибрати комедію для сімейного перегляду?

Насамперед потрібно визначитися з віковим обмеженням сімейної аудиторії. Якщо є маленькі дітки, варто обов'язково врахувати такі обмеження до початку перегляду картини. Зазвичай 10 кращих американських комедій зачіпають дорослі теми, які дітям або будуть незрозумілі, або важкі для сприйняття.

10 найкращих комедій 21 століття

Що ще потрібно розуміти, обираючи сімейний фільм, виходячи з 10 найкращих романтичних комедій:

  • відразу краще визначитися зі специфікою фільму (мультфільм чи фільм сприймаються дітьми по-різному);

  • можна окремо вибрати й тему фільму, при цьому опитати всіх членів сім'ї, чи їм сподобалася саме ця тематика;

  • універсальним варіантом буде для всієї родини максимально добрий та місцями наївний фільм.

Вибираючи 10 найкращих сімейних комедій, краще звернути увагу саме на класику. Такі фільми сподобаються дітям та дорослим. Деякі з них навіть викличуть ностальгію у батьків, що також дозволить приємно провести вечір.

Найкращі комедії, які можна переглянути вже сьогодні

10 найкращих комедій американських

Якщо йдеться про 10 топ комедій, особливо перед Новим роком, варто звернути увагу на такі картини:

  1. Божественне народження 2. Британський фільм вийшов на екрани у 2012 році, але досі залишається популярним. Такі комедії для всієї родини топ-10 підходять для перегляду з дітьми від 12 років. У головних ролях не менш відомі актори як Девід Теннант, Марк Вуттон та Джейсон Уоткінс. Сюжет фільму розгортається довкола виступу на шкільному різдвяному конкурсі. Діти разом з учителями вирушають у довгий шлях і дорогою з ними відбуваються неймовірні пригоди.

  2. Шибайголова. Фільм вийшов на екрани у 2011 році, а головні ролі зіграли Аарав Кханна та Чінмай Чандраншух. У центрі сюжету група хлопчиків, які мешкають у невеликому селі в Індії. Якось у компанії з'являється новий хлопчик із собакою і тоді починаються справжні пригоди.

  3. Маленький Ніколя. Фільм вийшов на екрани у 2009 році. Такий фільм варто подивитися всією родиною. У ньому показані справжні сімейні цінності та труднощі, через які проходять багато родин. У центрі сюжету маленький Ніколя, який і заварив всю кашу.

  4. Ще один фільм на вечір "Навколо світу за 80 днів". Він вийшов далекого 2004 року і дозволений до перегляду дітям від 6 років. У центрі сюжету винахідник, який всупереч скепсису всіх оточуючих вирішує вирушити навколо світу та впоратися із цим завданням за 80 днів.

  5. У ТОП найкращих сімейних фільмів сміливо увійде "Затура: Космічна пригода". Фільм одночасно фантастичний, але з елементами комедії. За сюжетом брати знаходять у підвалі загадкову коробку з грою про космос. Після цього і починаються справжні пригоди.

Чимало кумедних комедій пропонує і Нетфлікс, особливо в останні роки. Втім, нові фільми кардинально відрізняються від старої класики "порядком денним", до чого також варто бути готовими.

10 найкращих романтичних комедій

Що ще можна подивитися з сім'єю:

  1. План гри. Стрічка 2007 року про життя Джо Кінгмана. Будучи зіркою футболу, Джо ховається від журналістів і його життя йде за успіхом, поки він не зустрічає 8-річну Прайтон. Дівчинка стверджує, що вона є донькою футболіста.

  2. Містер Бін на відпочинку. Знаменитий і навіть культовий фільм вийшов на екрани 2007 року. Він навіть не потребує представлення, адже така комедія нікого не залишить байдужим.

  3. Джуманджі. Ще одна фантастична комедія, яка недавно отримала довгоочікуване продовження. Після перегляду першого фільму 1995 року можна влаштувати перегляд продовжень, які вийшли кілька років тому.

  4. Фокус 2010 року. Нідерландський фільм розповідає про Бена, якому лише 8 років. Він хоче стати великим фокусником та повторити долю свого батька. Натомість під час його вступу зі сцени зникає його подруга.

  5. Лисий нянька: Спецзавдання. Ще одна популярна комедія з Вином Дизелем у головній ролі. Вона підійде для перегляду всією сім'єю та навіть з дітьми від 6 років.

10 найкращих сімейних комедій

У світі тисячі комедій, які вдасться підібрати на будь-який смак. Тому знайдеться картина, яка задовольнить побажання усієї родини.