ТОП планшетів 2024 року: найкращі бюджетні, китайські, дитячі та для ігор

Уже з початку 2024 року на ринку почали активно з'являтися нові планшети. Вони бувають різної цінової категорії та функціоналу. При цьому найкращі планшети 2024 року можуть стати в пригоді для роботи та для ігор.

найкращі планшети 2024

Саме топ планшетів 2024, які належать до бюджетних, створять і рейтинг планшетів 2024 з найбільшою популярністю. Тобто ціни напряму впливають на популярність тієї чи іншої моделі, особливо в нинішніх реаліях.

Вибір гарного планшета у 2024 році 

Варто відразу зазначити, що моделі минулих років не втратили свою актуальність. Особливо, якщо мова йде про навчання дітей. Для них не потрібні новинки. Чимало планшетів минулих років так само витримують велику конкуренцію навіть у 2024.

Планшети в 2024 році підійдуть для розваг, навчання та роботи. Тобто їх універсальність тільки зростає. Разом з тим збільшується і функціонал. Планшети стали легшими, але кращими. Вони майже витіснили тяжкі компʼютери, що також їх величезна перевага. 

найкращі планшети 2024

Проте саме через велике різноманіття іноді підібрати гарний планшет не завжди просто. Важливу роль відіграє й ціна на такий девайс. Якщо мова йде про навчання чи роботу, варто розраховувати й на загальну ціну разом з додатковими аксесуарами, наприклад, клавіатура. 

Варто розуміти, що топ дешевих планшетів 2024 може дійсно здивувати. Бо найкращий не завжди означає найдорожчий. Також у 2024 році китайські планшети не будуть «пасти задніх». Вони підійдуть і для дітей, і для дорослих. В топ 10 бюджетних планшетів 2024 року також увійшли й варіанти, що підходять для ігор чи потужних додатків. 

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

В 2024 році топ найкращих та не самих дорогих планшетів точно відкриє ця модель. Бренд, що родом з Південної Кореї, багато років є лідером в різних цінових сегментах. Не дивлячись на те, що компанія випускає і флагмани, бюджетні варіанти в 2024 році також будуть. При цьому вони не поступаються якістю. 

найкращі планшети 2024

Такий гаджет був презентований ще минулого року, проте його пік популярності випаде саме на 2024. При цьому Samsung Galaxy Tab A7 Lite одразу вибивається в лідери. Серед бюджетних варіантів йому майже немає рівних. 

Планшет має достатньо великий дисплей з матрицею TN. Тобто гарна картинка гарантована. При цьому у планшета добра роздільна здатність. Оснастили гаджет й достойним чіпом, а тому ніяких підвисань не буде. Що стосується оперативної памʼяті, то її буде 4 ГБ. Це не дуже багато, але для навчання вистачить. 

Автономна робота планшета майже 12 годин, при цьому його можна активна використовувати. Вага такої бюджетної моделі всього 380 г. Саме тому цей варіант дійсно підійде для дітей. Тонкий корпус виготовлений з металу, тому планшет відрізняється достатньою міцністю. 

топ планшетів 2024

Якщо планшет використовувати для більш складних задач, то трішки робота може уповільнитися. Проте від планшета бюджетної категорії іншого й годі чекати. 

Lenovo Tab M8 TB-8505F 

Ще одна бюджетна, але досить стильна модель. Вона дозволила й пограти, й подивитися фільм. Модель дійсно недорога та має дисплей на 8 дюймів. У моделі гарна роздільна здатність, а тому картинка буде чіткою та «приємною» для очей. Планшет також має гарний кут огляду. 

топ планшетів 2024

Процесор планшета не надто потужний, але його буде достатньо для навчання чи робот. Найбільшою перевагою моделі Lenovo Tab M8 TB-8505F є швидка робота. 

Переваги Lenovo Tab M8 TB-8505F:

  • доступна ціна;

  • довгий час автономної роботи;

  • гарний та якісний динамік, він достатньо гучний;

  • можливість розширювати памʼять. 

Крім того, що планшет доступний, він ще й має дуже гарний зовнішній вигляд. 

Realme Pad

Не найпопулярніший, але дуже вдалий варіант для навчання та роботи. Гаджет має 10 дюймів екрана, який дуже яскравий та має чітку картинку. Для переглядів фільмів планшет стане ідеальним. Він ідеально підійде й для дітей, які точно оцінять якість картинки під час перегляду мультфільму. 

топ планшетів 2024

Планшет має всього 4 Гб оперативної памʼяті. Знову таки для навчання цього буде більш ніж достатньо. При цьому ємність акумулятора складає 7100 МА-год. 

У планшета якісний звук. Динамік гучний, що також велика перевага для гаджета. У камери не найкраща якість, але для звичайних фото підійде. Планшет підходить й для сканування документів (для навчання чи роботи). 

Корпус планшета стильний та середньої товщини. При цьому гаджет досить легкий. Його легко тримати в руках, особливо дітям. Також у планшета висока автономність. 

HUAWEI MatePad T 10 

Бренд HUAWEI цінується за свою якість. При цьому ціни на продукт достатньо бюджетний. Саме тому планшети HUAWEI точно потраплять в рейтинг найкращих 2024 року. 

рейтинг планшетів 2024

Планшет HUAWEI недорогий, але стильний. При цьому завдяки процесору він надзвичайно швидкий. Навіть якщо завантажувати додаток, планшет продовжує досить швидко працювати. 

Модель MatePad T 10 має потужний чіп. У нього ; ядра та висока якість. Цієї потужності більш ніж достатньо, щоб запускати більшість програм. Для геймінгу цей планшет також підійде. 

Окрему увагу варто приділити екрану. Картинка у планшета яскрава та якісна. Попри ціну, MatePad T 10 має преміальну збірку. Саме тому такий планшет можна купити та не хвилюватись про якийсь ремонт кілька років. 

Lenovo Tab M9

Про такий планшет можна сказати «дешево та сердито». Він має унікальний баланс стиль та бюджетності. Ціна на цей планшет дивовижно низька, а функціонал надзвичайно багатий. 

рейтинг планшетів 2024

Планшет відрізняється надзвичайною продуктивністю. Його дійсно не потрібно заряджати кожен день, навіть якщо дитина постійно вчиться чи дивиться мультфільми. При цьому гаджет дуже компактний та легкий. Його комфортно тримати в руках при довгому використанні. 

На ринку складно знайти планшет, який має таку суму якість за таку ціну. 

топ дешевих планшетів 2024

Планшет підійде для ігор чи перегляду фільмів. Також він буде найкращим варіантом для роботи чи навчання. Загалом у дисплею 9 дюймів, та він яскравий та чіткий за картинкою. 

У планшета гарне та збалансоване апаратне забезпечення. Що стосується оперативної памʼяті, то її всі 4 ГБ. Додатково можна збільшити памʼять за рахунок інших носіїв. 

Переваги планшета:

  • маленький розмір та невелика вага;

  • гарна робота, достатньо швидкий планшет.

Загалом такий вибір буде вдалий при будь-яких потребах дорослого чи дитини. 

Xiaomi Redmi Pad SE

Ще один дешевий варіант, який підійде для навчання та роботи. Насправді для своєї ціни цей варіант самий вдалий. 

Xiaomi Redmi Pad SE виглядає стильно та має низьку вагу. Загалом у нього потужний процесор, що забезпечує швидку роботу. Операційна памʼять 8 ГБ, що навіть більше ніж у інших бюджетних планшетах. 

топ дешевих планшетів 2024

Окрему увагу варто приділити й екрану планшета. Він яскравий та має високу чіткість. Окреме задоволення переглядати на планшеті фільми чи мультфільми. Крім оперативної памʼяті, є й інші варіанти збільшити розмір памʼяті. 

Планшет працює на основі Android 13. Саме тому система достатньо проста та зрозуміла навіть тим, хто раніше не мав планшет. Планшет досить легко оновлювати, як мінімум наступні 2 роки. 

У планшета й висока працездатність. Він досить довго зберігає автономність, що досить вигідно в нинішніх реаліях. Планшет також має стандартний розʼєм для навушників.