ТОП смартфонів 2024 року: найкращі бюджетні новинки, рейтинг

Уже з початку року можна розглянути новинки, особливо техно. Тенденції майбутнього року були зрозумілі навіть наприкінці попереднього: були відомі і смартфони 2024 року, які здивують якістю і ціною. 

смартфони 2024

Що ще відомо топ смартфонів 2024, багато якісних новинок здивують і приємною ціною. Адже далеко не всі відомі компанії ставлять цінник досить високо. 

Що ще відомо про найкращі телефони 2024? 

Флагмани не завжди в пріоритеті у покупців. Не всім їм потрібні нові та популярні моделі, за якими стоять у черзі. 

смартфони 2024

Топ бюджетних смартфонів 2024 покривають всі потреби користувача. Адже бюджетні смартфони 2024 якісні та стануть у пригоді дітям для навчання і дорослим для роботи.

Недорогі моделі більше не означають неякісні. Адже часи, коли телефон купували лише для дзвінків та повідомлень давно минули. Бюджетні телефони користуються не меншим попитом. Що стосується ціни, то бюджетним може вважатися телефон, який обійдеться не дорожче 10 тисяч гривень.

Що має бути в бюджетному смартфоні?

Є деякі критерії, які не можна "виривати з контексту". Незважаючи на бюджетність тієї чи іншої моделі, а ці критерії потрібно враховувати завжди. Інакше в купівлі телефоні, попри ціну, немає жодного сенсу. 

Процесор 

Насамперед потрібно звернути увагу на процесор. Бюджетні новинки цього року отримають чіпи 3 видів: Unisoc, MediaTek, Qualcomm. При цьому покупець може розраховувати на 4-8 ядер, що досить багато. Якщо мова про найдешевший варіант, то в смартфоні буде 4 ядра і скоріше за все Unisoc. Найдорожчі телефони в 2024 році в бюджетному сегменті матимуть 8 ядер і скоріше за все йдеться про Qualcomm. 

топ смартфонів 2024

Звертати увагу на процесор потрібно з тієї причини, що саме він відповідає за те, яка буде продуктивність телефону. Тобто від процесора залежить як швидко буде завантажуватися той чи інший додаток. 

Якщо йдеться про економію, то саме на процесорі не можна економити. Що стосується ігор, то якщо вони потрібні, то варто вибрати процесор Unisoc.

Пам'ять

топ смартфонів 2024

Наступний важливий критерій стосується пам'яті. Якщо мова про дзвінки, листування, то достатньо буде і 2 Гб. Звісно, цього досить мало для ігор та медіа. Якщо потрібен набір додатків, то краще звернути увагу на пам'ять від 6 Гб. Розширити такий критерій вдасться завдяки SD-карт.

Дисплей  

Ще один важливий критерій, на який точно потрібно звернути увагу, якість і розмір дисплея. Середня діагональ екрана, якщо розглядати бюджетний варіант, становить від 5 до 7 дюймів. 

Що стосується розширення, то оптимальний показник HD або HD+. Найкращим варіантом, який зустрічається рідше, буде FullHD+. За можливості потрібно вибирати саме таку якість. 

Відповідно, чим дорожчий телефон, тим більше виробник вкладається в якість картинки. 

Камера  

У сучасному світі практично неможливо обійтися без якісних фото. Хороша камера стає одним з основних критеріїв вибору для багатьох користувачів. 

топ смартфонів 2024

Звісно, найкраща якість у флагманів, але і їхня ціна відповідна. Втім, бюджетні картинки також можуть давати якісні зображення.  

Щоб робити милі фото, достатньо буде і камери на 6-8 Мп. Для більш якісної зйомки знадобитися хоча б 12 Мп. 

Заряд акумулятора 

Обійтися без якісного акумулятора теж не вдасться. Що більша його ємність, то довше вдасться не заряджати телефон. 

Для повсякденного використання підійде й акумулятор 5000-6000 мАг. Для школяра буде достатньо і 4500 мАг.

Який бюджетний смартфон обрати у 2024? 

Уже у 2024 можна буде обрати топ своїх бюджетних смартфонів. Кожен із них має свої суттєві переваги та деякі недоліки. Їх потрібно завішувати перш ніж купити собі телефон. 

ZTE Blade L9

Один з найбільш бюджетних, але доступних варіантів, який з'явиться на ринку зовсім скоро. Він підійде для дзвінків, листувань, ігор і пошуку необхідної інформації в інтернеті. Що стосується ігор, то вони будуть іноді зависати. 

При цьому сам телефон чудово підійде для перегляду фільмів і прослуховування музики. Телефон має досить потужний процесор і 1 Гб пам'яті. Що стосується акумулятора, то його потужність 2000 мАг. 

Якість картинки такого смартфона ідеальна за співвідношенням якість і ціна. Картинка виходить красивою і плавною. Серед переваг телефону його невелика вага, чистий звук і він досить швидкий в роботі.  

Xiaomi Redmi A2 

Ще одна бюджетна і якісна модель. Її головною перевагою стане красивий дизайн. З таким телефоном вдасться і дзвонити, і вести активні листування. 

Телефон оснащений 8 ядерним процесором і 8 Мп камерою. Досить новий телефон має додатково 1 ТБ пам'яті, що дуже багато. Тому такі новинки підходять і для роботи, і для навчання школяра.

бюджетні смартфони 2024

Основні переваги моделі:

  • хороша якість екрана;

  • достатня потужність;

  • висока автономність.  

Що стосується мінуса, то в телефона чимало оперативної пам'яті. 

Samsung Galaxy A042 

Компанія Samsung випускає смартфони різної цінової категорії. Що стосується Galaxy, то він досить бюджетний і має багато суттєвих переваг. 

бюджетні смартфони 2024

Перегляд контенту та медіа за допомогою цього телефону принесе тільки задоволення. Процесор забезпечує швидку роботу, яка підійде і для ігор.

Дивує і якість дисплея. Картинка досить гарна і чітка. Хороший у цієї моделі й акумулятор. Він може протягнути майже добу автономної роботи. 

Серед переваг роботи низька вартість і хороший, якісний екран. Телефон вирізняється і прекрасним звуком, швидким процесором.

Xiaomi Redmi 10

Ще одна вдала для покупки новинка. Великий дисплей і яскрава картинка стануть приємним доповненням. У телефона буде 2 динаміки, які покращують звучання. Загалом динаміки будуть дуже потужними. 

бюджетні смартфони 2024

Телефон потягне й ігри, що дозволить купити такий девайс підліткам. У смартфона є і відмінна камера. Вона прекрасно передає всі кольори і відмінно знімає відео. 

До переваг моделі належить і великий розмір пам'яті та найкращий у цьому сегменті дисплей. Що стосується автономної роботи, то телефон пропрацює близько 14 годин активного використання. Теоретично у такої моделі немає недоліків. 

Samsung Galaxy A05 

Ще один бюджетний варіант. При цьому він уже нового покоління. Для своєї вартості варіант ідеальний. 

Серед переваг дуже якісний і яскравий дисплей, а ще потужний процесор. У дисплея і дуже хороша якість.

Xiaomi Poco M5

Ще один бюджетний, але дуже стильний варіант. У нього одна з найкращих картинок у дешевому сегменті. У телефона відмінна деталізація під час запису відео. 

бюджетні смартфони 2024

У телефона великий екран, який відрізняється яскравістю. Він відрізняється і хорошою камерою. Серед переваг телефону унікальний дизайн і автономна робота не менше 15 годин. Телефон буквально літає і прекрасно працює навіть після запуску ігор.  

Загалом у 2024 році буде багато новинок як недорогі, так і доволі модні, а отже, за нього доведеться більше заплатити. Рейтинг таких телефонів поповнюватиметься весь рік. Усі вони покриватимуть окремі потреби різних за віком користувачів. Саме різноманітність моделей і буде великою перевагою 2024 року.