Трамп активізує кампанію у "вирішальній" Пенсільванії

Трамп на політичному мітингу в Пенсільванії
Трамп на політичному мітингу в Пенсільванії

Колишній президент США Дональд Трамп проводив інтенсивну передвиборчу кампанію в штаті Пенсільванія, який може стати ключовим у його спробі повернутися до Білого дому.

Зокрема, Трамп відвідав рідне місто віце-президентки Камали Гарріс Скрентон та місто Рідинг, що стало його четвертим візитом до Пенсільванії з початку вересня, пише The Hill.

Під час виступів Трамп різко критикував Камалу Гарріс, звинувачуючи її у зростанні цін за нинішньої адміністрації, особливо наголошуючи на енергетичних витратах. Він також згадав про минулу підтримку Гарріс заборони фрекінгу - методу видобутку нафти і газу, який є важливою галуззю для економіки Пенсільванії.

"Якщо Камала Гарріс отримає ще чотири роки, вона знищить енергетичну промисловість Пенсільванії, занурюючи громади по всьому штату в темряву і відчай", - заявив Трамп у Скрентоні.

Пенсільванія вважається одним з ключових штатів у президентських перегонах. У 2016 році Трамп виграв тут з перевагою менше 70 000 голосів, а в 2020 році програв приблизно 80 000 голосів. Експерти очікують подібну незначну різницю і цього року.

Згідно з останнім опитуванням Quinnipiac University, Гарріс випереджає Трампа серед імовірних виборців Пенсільванії з 49% проти 46%. Однак середній показник опитувань Decision Desk HQ/The Hill показує, що кандидати йдуть практично на рівних.

Союзники Трампа вважають, що ключем до перемоги буде збільшення його підтримки в робітничих районах штату, таких як Скрентон, Вілкс-Барре, Рідинг і Джонстаун, а також зменшення переваги Гарріс у районах навколо Філадельфії, Піттсбурга та Гаррісбурга.

Девід Урбан, радник кампаній Трампа, стверджує, що шлях до перемоги для колишнього президента став легшим після того, як Джо Байден вибув з перегонів. "Люди знали Джо Байдена, знали, хто він такий. Подолати Джо Байдена було набагато складнішим завданням", - сказав Урбан. "Камалу Гарріс ніхто не знає. І вона намагається визначити себе, одночасно дистанціюючись від нинішньої адміністрації".

Підготовка до виборів у Пенсільванії

Обидві кампанії - і Трампа, і Гарріс - чітко усвідомлюють важливу роль Пенсільванії у листопадових виборах. Під час зупинки в Батлері минулої суботи Трамп сказав прихильникам: "Якщо ми виграємо Пенсільванію, ми виграємо все".

Кампанія Гарріс також активно працює в штаті. Наступного понеділка віце-президентка здійснить свій 10-й візит до Пенсільванії з моменту, як вона замінила Джо Байдена на чолі демократичного списку. Колишній президент Барак Обама проведе свій перший самостійний мітинг кампанії в Піттсбурзі в четвер.

Пенсільванія з її 19 голосами виборників, ймовірно, буде вирішальною для перемоги як Трампа, так і Гарріс. Найчіткіший шлях до перемоги Гарріс - це виграти "сині" штати Мічиган, Пенсільванію та Вісконсин, плюс голос виборника від 2-го конгресового округу Небраски. Для Трампа перемога в Пенсільванії означатиме, що йому потрібно лише утримати Північну Кароліну та повернути штат, який він виграв у 2016 році, а потім програв у 2020 році, наприклад, Джорджію або Вісконсин.

Обидві кампанії вклали значні ресурси в Пенсільванію, витративши мільйони доларів на рекламу та відправляючи високопоставлених представників для зустрічей з виборцями. Очікується, що в останні тижні перед виборами мільярдер Ілон Маск проведе агітаційні заходи в Пенсільванії на підтримку Трампа.

З іншого боку, колишня конгресменка-республіканка Ліз Чейні провела захід у Пенсільванії разом з трьома колишніми посадовцями Білого дому за часів Трампа, які стали його відвертими критиками.

Трамп заявив прихильникам у Скрентоні, що має намір провести мітинги в традиційно демократичних районах у заключні тижні кампанії, включаючи Нью-Йорк, Нью-Джерсі та Каліфорнію. Однак його союзники вказують, що Пенсільванія, ймовірно, залишиться головним пріоритетом для візитів колишнього президента.

"Єдине, на що можна розраховувати з Дональдом Трампом, - це те, що він бігтиме до фінішної стрічки", - сказав Урбан. "Він не зніме ногу з педалі газу від сьогодні до 5 листопада. А це означає, що буде ще багато візитів до Пенсільванії".

Читайте також